RASAMEMAKSAMENGETAHUI: PERKARA YG WANITA TIDAK SUKA DENGAR

Sunday, April 28, 2013

PERKARA YG WANITA TIDAK SUKA DENGAR


 suatu perkara tidak dapat diterima oleh kebanyakkan org apabila diri mereka dibandingkan dengan bekas kekasih.Ia merupakan satu penghinaan secara halus.bagi korang,perkara yg lepas tidak perlu dikenang dan hanya perlu memandang kehadapan Huh,orang lelaki kuarkan entri ni,macam ya tak ya je.Ok,tak kira la btol atau tidak,korang boleh share kat komen nanti.aku rasa kebanyakan org memandang perkara ni,dan ia menganggap ia suatu perkara biasa.jgan silap tau,silap-silap melepaslah wahai jejaka.So,aku ada 7 perkara kemungkinan btol benda yang kaum wanita ni tak suka dengar.
 1-EX I TIDAK BUAT BEGINI
kalaulah ayat ini kerap korang keluarkan kepada couple,bermakna korang sengaja menempah bala.dah pasti korang akan bergaduh besar kat situ juga.Ayat ni nampak biasa tapi maksudnya korang dah membandingkan dirinya dgn bekas pasangan korang.

 2-DIBANDINGKAN SEGALA SIFAT
 Sesuatu yang sangat menyakitkan hati apabila ''ditelanjagi''.Jgn salah maksud pula,hal ni seperti bentuk tubuh,kecantikan,sikap,sifat dan sebaginya.Ia sgt menyakitkan hati jika diperbandingkan dengan EX diorang.

 3-DIA LEBIH CANTIK AND WORD NI COMFIRM MENGHANCURKAN HATI.
 Sepanjang i mengenalinya,mendampinginya dia begitu menjaga penampilannya.jarang sekali dia akan keluar dengan imej yg tidak kemas,selekeh.Hal mcm ni membuatkan sy tidak dapat melupakannya.bunyi je dah tau boleh melukakan hati semua pihak klu u all stor back kisah ngan ex dulu,semua org akan terluka,yg sensitif?lagi la tak tau mcam mana.

 4-FAMILY I SANGAT MENYENAGINYA.
 Bila korang membabitkan hal keluarga,ia tentu lebih menyakitkan hati.ini kerana apabila dua penyatuan jiwa,sudah tentu kekasih korang berasa tidak selesa klu korang terus membuat perbandingan dengan mengakui keluarga anda menyukainya.jadi nak cakap tu fikirla dulu.telajak perahu tak bleh berundur...sedih ar nanti.

5-DIA SANGAT MENGAGUMKAN.
 Memuji memang baik kerana ia mampu membahagiakan hati dan jiwa,tetapi biarla memuji pada org yg betol.janganla sesekali memuji pada org yg salah kerana ia sngat menyakitkan hati,kalau korang mengasihinya jgn sesekali mengungkit kisah silam sebaliknya pandang kedepan kerana korang bakal nak dirikan umah tangga dengannya.
6-DIA MEMILIKI KERJAYA YANG SANGAT HEBAT.
Jgn sesekali anda bulat2 kagum dia puji dia depan kekasih korang sekrang.benda dah berlalu,biarkan ia berlalu.setiap kali korang berbunyi mcm tu kompem2 mcm kene hiris hati dia.elak kene slogan clash je kang...hehehehe.

 7-DIA SGT MENARIK AND CANTIK TAU.
 Pergh,memang bertuah klu memiliki insan yg hebat mcm tu,dah tentu korang dilabelkan hebat juga.tapi klu korang hebat,kenapa kene tinggalkan?hahah,so,bila dah ada org depan mata awk tu hargai la hati dia.tak yah la nak story pasal kekasih korang yg lama tu hebat.padahal depan mata korang tu lagi hebat,dan lebih baik yang korang ada sekarang.
 so.harap jgn salah bercakap bila berdepan dengan kekasih korang,ibarat salah jalan la jawabnye.baru ni je aku dapat tafsirkan,belom g yang sensitiv sgt,tak tau la nak handel macam mana,hehehhe.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...