RASAMEMAKSAMENGETAHUI: THE OTHER OF NUFFNANG

Wednesday, May 1, 2013

THE OTHER OF NUFFNANG



salam,selamat sejahtera readers,ngk tajuk entri aku je u all dah tau kan.Itulah company pada blogger2 kita semua beri duit tabung korang betol tak.ok lah,yang tak kenal aku bleh perkenalkan and share seberapa banyak pengalaman yg aku ada about NUFFNANG ni.Banyak tak banyak teruskan bace entri ni.

 Firstly,aku share macam mana nak start dengan NUFFNANG ni.Dalam Nuffnang, seorang blogger akan memperolehi duit apabila ada ads (iklan) publish kat blog diorang. Dengan kata lain, untuk mendapat duit, pertama sekali anda perlu mempunyai blog sendiri dan register kat Nuffnang.(pada yg tak kenal NUFFNANG ni).

 Klik kat sini untuk register http://www.nuffnang.com.my/.

Ok.Now getiing start register la akaun sendiri. Selepas itu, teruskan dengan melengkapkan anda punya biodata seperti pekerjaan, maklumat mengenai blog anda dan sebagainya. Bagi yang baru nak berjinak-jinak (beginners), anda disarankan supaya baca GETTING STARTED kat Nuffnang site sebagai panduan.

Orait,after that,the most important to start this korang perlu meletakkan ads di setiap tempat yang dikehendaki oleh NUFFNANG.Apa itu ads,ia merupakn iklan yg telah di set up oleh NUFFNANG,korang hanya perlu meletakkan sahaja.Ads yg pelu korang kenal pasti yg dinamakan

a. Leaderboard (728 x 90)
b. Skyscraper (160 x 300)
c. Large Rectangle (336 x 280)

Cara nak memasukkan ads ke dalam blog template agak rumit sedikit. Jangan bimbang kalau anda tidak tahu tentang HTML dan sebagainya. Panduan akan diberikan bagaimana untuk menambahkan ads ke blog anda.Jangan risau,diorang dah sediakan kemudahan utk customer diorang,ok ini dia yang korang akan lihat yg seumpama disediakan olehnya


Klik sini untuk tambah ads
 http://www.nuffnang.com.my/blogger/add-ads/

Ok setel untuk NEWBIE,kita follow yg sepatutnye korang buat,bertindak untuk menarik perhatian NUFFNANG.Aku percaya bagi mejoriti mengenali perkidmatan nuffnang, lagi2 otai-otai blogger..yang aku tau la serba sedikit, nuffnang adalah satu syarikat perkhidmatan pengiklanan yang terkenal di seluruh asia berbanding syarikat pengiklanan yang lain.

Now,kita hanya menaruh harapan pada org klik iklan NUFFNANG kite je kan,betul tak?ok kat sini korang kene amik perhatian.Cara Sebenar Buat Duit Dengan Nuffnang | Pasti ramai yang sudah menjana wang daripada Nuffnang malah ada juga yang sudah mencecah ribuan ringgit. Untuk pengetahuan anda, Nuffnang merupakan satu syarikat pengiklanan yang menjadi sumber pendapatan bagi sesetengah blogger khusunya di seluruh Asia Pasifik.


Nuffnang sebenarnya bukanlah sekadar syarikat pengiklanan semata-mata tetapi juga merupakan satu komuniti para blogger dengan pelbagai event yang diadakan sepanjang tahun. Antara event yang aku tahu adalah bagi tiket percuma kepada blogger terpilih, Blogger of The Month dan banyak lagi.


Cost Per Unit Visit (CPUV)


Cost Per Unit Visit (CPUV) ataupun dulu dikenali sebagai Buffered Earning (kalau tak silap) sentiasa menjadi idaman setiap blogger. Namun, apa yang disalah erti di sini ialah bagaimana caranya untuk mendapatkan CPUV tersebut. Di sini aku nak kongsi sedikit beberapa tiket daripada pihak nuffnang yang menyatakan tentang bagaimana untuk mendapatkan CPUV ni.








Begitulah antara jawapan daripada pihak nuffnang. Daripada jawapan yang diperoleh di atas, dengan itu la sumber  beberapa cara untuk mendapatkan CPUV ni.

Selalu mengemas kini blog anda, kualiti entri yang anda tulis dan cara penulisan anda sendiri harus dipertingkatkan.
Letakkan iklan nuffnang ditempat yang betul dan strategi seperti mana yang disyorkan sendiri oleh pihak nuffnang.
Bersabar, pihak nuffnang jugak akan berusaha memberikan CPUV ni kepada mereka yang jarang atau sudah lama tidak mendapat earning

So,banyak tak banyak pengalaman aku,aku share kat korang.Seperti yang dinyatakan dalam tiket di atas, kita sebagai publisher sebenarnya tidak berhak untuk memepertikaikan soal CPUV ni sebab ini semua adalah hak Advertisers untuk memilih yang manakah blog terbaik baginya untuk mencapai sasarannya..ingat tu,bersabar ok.

Anything suggestion comment ke korang bleh share kat komen k.YANG NI KORANG TAK YAH CLICK

paham2 je la kalau dah tertekan,paham la kenapa aku buat macam tu.


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...