RASAMEMAKSAMENGETAHUI: CINTA ,DUIT ,PENGARUH DAN DOT,DOT,DOT……..

Tuesday, November 15, 2011

CINTA ,DUIT ,PENGARUH DAN DOT,DOT,DOT……..


PERGH!!!!!MANTOP SIOT!!!!AKU TAK KIRA AKU NAK EJAS DIA NI!!!!!!!
EJAS TENGKORAK KORANG,hikhikhikhikhik…….just skrip atas tu..anyway apa yg korang tau,taste untuk pilih memilih ni adalah hak setiap cowok2 dalm dunia yg serba moden sekarang ni.Nak mesti la yg cantik,sempurna menawankan?tapi agak2 der korang jgn pakai langgar je sampai tak mengira dari segi bentuk mana atau cara nak dapatkan si dia ni.artikel yg aku kluarkan sendiri ni,bukan nak tunjuk aku hero dalam topic ni,malahan aku taknak la beri peluang sgt kat si gedik2 sedunia ni….diorang mesti ada sesuatu yg diorang nak juga…so…..jgn nak melingkopkan diri kat depan diorang ni.



Setuju atau tidak…itulah hakikatnya! Mencari cinta di zaman moden sekarang ni bukan seperti dulu lagi. Korang memerlukan banyak duit untuk melabur demi cinta yang anda impikan. . Namun, cinta yang diidam-idamkan akan mudah hadir di dalam hidup korang, sekiranya anda adalah seorang yang mempunyai banyak wang! Itulah dia pengaruh duit kepada sebuah cinta, dan kebahagiaan.
Tak yah la nak deny it! …most woman nowadays are materialistic! BUT who can blame them?dalam dunia, pemilihan pasangan yang berduit, kaya, jutawan adalah amat relevan.personally, aku sendiri menyarankan untuk wanita memilih pasangan yang paling kurang pun, seorang usahawan. Huh!!!!.....suka para2 gedik2 sekalian.tpi agak2 la wei jgn la nak memilih sgt…pilih2,nanti jgn sampai jodoh ngan bangla pulak…hikhikhikhikhikhik… anyway,pada jejaka hensem yg baik2 kat dunia ni terutama yg berbonus hitam seperti aku ni, jgn terlalu mengejarkan sgt kehendak tu…biar bertempat…yg penting ikut ukuran baju badan sendir
Pepatah dari Albert Einstein.
‘“You can lose a lot of money chasing a woman…but you’ll never lose a woman chasing money”
Akibat situasi kehidupan yang sedemikian rupa, cara2 lelaki nowadays nak memikat yang lawa-lawa juga dah berubah…Mostly, mereka memikat dengan cara 2 M, MEMPERDAYA & MENIPU. Mereka siap boleh REKA KEHIDUPAN YANG KONON NYA MEWAH…pdahal, semua pinjam, semua loan, semua sewa, semua orang punya….all because nak pengaruhi wanita itu dengan kekayaan dan kemewahan. Yang si gedik ni pun,mula la “layu ditasik madu.”
Sekiranya cinta korang memerlukan banyak perbelanjaan , even selepas kahwin lagi banyak… so, Mengapa kita terus mengejar cinta? Bukankah lebih bagus kita mengejar kekayaan? Anyway,bukan la nak sgt kaya,yg penting syukur sedangkan kite senang berbanding negara2 org yg kebuluran segalanye…
realiti kehidupan sang2 pecinta zaman sekarang ni ramai yg pandai berkata “Tak pandang harta, tak pandang nama…tapi mencari hati yang baik” …ya lah tu. Sedangkan nak order ais kosong pun nak kena bayar sekarang bro. Lagikan nak bercinta, nak dating, nak kahwin. Kalau setakat baik hati je, tapi poket kosong…at the end of the day, the girl yang menyara hidup si lelaki…nak ke jadi lelaki sebegitu? Nak ke jadi wanita yang terpaksa ‘berbelanja dan menanggung hidup pasangannya hanya kerana cinta?’pergh!jaga saham bro…penting ni…


okla,kalau nak senang or sederhana pun,mesti pandai berbaject kata org agak2,jgn sampai bunyi mcm ni:
Jika kita ambil kehidupan paling sederhana pun, tetap anda memerlukan duit yang banyak, untuk sewa rumah ke, bil telefon, bil eletrik, bil klinik, tambang teksi/bas, makan-minum, pakaian, and all that is for two! Amacam?
Kemiskinan mula la menghimpit kehidupan, perbalahan di dalam perhubungan mulai menjelma.Setiap hari, hanya duit, duit, duit yang dipertekakkan, duit yang menjadi masalah…last sekali?
Bersepai la bahagia!(fuh!mantol ayat)
So entri yg aku luahkan ni nak juga di perbincangkan, mengapa tidak pandang pada yang berharta dan hanya pandang pada yang baik hati?…yang berharta dan kaya ni, hati tak baik ke?
Apa yang perlu kita tanam di dalam diri kita, rezeki dari hasil kekayaan yang diberkati Tuhan itu pastinya menjanjikan kebahagiaan. But tidak semestinya kita kena pilih, instead of chasing women, we forget about woman and chase money all out, 100%…that’s NO FUN!
So,logic akal la kan-
“Wang atau kebahagiaan? Mengapa perlu pilih salah satu? Kalau anda diberi pilihan untuk potong tangan kiri ataupun potong tangan kanan… mana satu pilihan anda? Sudah pastinya kita ingin simpan kedua-duanya! Jadi, mengapa perlu pilih- mengapa tidak miliki kedua-duanya………..
Review la entri ni dengan diri korang masing2 kejarlah cinta sekadarnya kejarlah kekayaan sewajarnya. Yang pasti, “Anda akan kehilangan banyak duit kerana mengejar wanita, tetapi anda tidak akan hilang wanita jika mengejar duit!”
Anyway klu diberi peluang pula-
Kalau tuhan ingin kurniakan korang satu keistimewaan iaitu mata…..mana korang nak pacak mata tu?
(so dengan mata ke3 korang tu letakla ditempat yg benar2 pasti supaya korang dapat nikmatinye sepuas2nye)
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...