RASAMEMAKSAMENGETAHUI: (singkap kembali)CERITA DULU2....

Sunday, January 2, 2011

(singkap kembali)CERITA DULU2....

Cerita niey smpai sekarang aku comfius!sama ada btol atau x?than sampai skrg gak aku takut nak tunjuk.persoalan TUNJUK APA TU? LET’s GO!
Dulu org tua pesan kat bebudak, anak2 cucu mereka termasuk la aku juga.antaranye ‘jgn duduk atas bantal,nanti punggung bisul!’.padahal,bantal tu tempat letak kepala,tak elok la nak letak punggung.
Erm......ada lagi......Tak elok duk termenung depan muka pintu.nanti lewat dipinang org.
Lagi satu...Jangan bukak payung dalam rumah,nanti ular masuk!ermmm......byk lagi kowt...korang ingat2 la sendiri.
Yang nie paling ‘RARE’ bagi aku dulu mase kecik-kecik.”Jangan tunjuk pelangi dengan jari tangan,nanti kudung!”
Dulu aku kecik-kecik punya la lurus bendol...xda la nak byk Tanya sgt....ya kan saje..btol ke x btol ya x sudah!kawan-kawan aku cakap mcm tu je terus aku x brani nak tunjuk pelangi tu dengan jari...than tunjuk guna juihkan bibir je x nak mcm siot lak!masalahnye jumpa je pelangi tetap nak tunjuk...so guna juir bibir je
SAmpai kesudah ari niey aku tunjuk guna bibir....buntu kowt nak memikirkan disebalik kata-kata kawan2 aku tu...Buat la satu masa tu ghairah nak tunjuk pelangi tu ,tetiba tercocok mata kawan,dah keluar muka surat depan paper tunjuk pelangi guna jari tak boley nanti buta mata..hahahahhahahaha.....tak ke pelik jadinye...nak korang beri aku jawapan yang sebenarnye?TAK SALAH BERKONGSIKAN?entah la pelik2 je boleh terpikir zaman kanak-kanak riang nieh...APA PON X BLEY!........
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...