RASAMEMAKSAMENGETAHUI: 7 maksud tersirat kau perlu tahu gedixS!!!

Friday, January 7, 2011

7 maksud tersirat kau perlu tahu gedixS!!!


#1 FINE: bila di cakap fine dengan nada yang tegas. sebenarnya tidak, awas jangan tertipu! lagi satu fine akan diucapkan untuk mengakhiri conversation antara kau dengan die.

#2 FIVE MINUTES!: 5 minit bemakna 30 minit. kalau pompuan kau cakap "yang, 5 minit ya". kau patut bermonolong dalaman "ye lah i tunggu u 30 minit"

#3 NOTHING: nothing bermakna something. ade lah something wrong yang kau buat tu. bila bermula nothing biasanye die akan di akhiri dengan fine (rujuk #1). get used to it!

#4 GO AHEAD: atau dalam bahasa melayunya 'pergilah'.
maksudnya "kalau berani pergilah" ataupun "kalau nak mampus boleh pegi!"


#5 THAT'S OK: ni statement bahaya ni brader. ni macam ala-ala pendendam gitu. nanti kau akan kene revenge die bagi balik takpun die tengah fikir panjang-panjang macam mane kau nak balas balik kesilapan kau tu! ingat tu!

#6 THANKS: kalau die cakap "thanks". kau cakap je "you're welcome". dah selamat kau. tapi bila dia cakap "thanks a lot!". jangan pulak kau cakap "you're welcome" kompem kau kene "whatever!" lepas tu (rujuk maksud whatever #7). bila dia cakap "thanks a lot!". kau senyap je, sambil senyum kerang busuk, itu lebih selamat.
#7 WHATEVER: kalau dalam bahasa melayunya "apa-apa lah" bermakna "fcuk u!" atau lebih sopan sikit "celaka punye betina!"



Apa kata korang....Ok taK niey?
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...