RASAMEMAKSAMENGETAHUI: ANTARA cinta DAN ilmu!

Tuesday, December 28, 2010

ANTARA cinta DAN ilmu!

SAlam DUDE/BABE....niey bukan cerita adnan sempit yang mana nak cerita tentang cinta dan cika...ro......hahahha,aku nak cerita apa yang aku nampak dan masyarakat nampak sekarang dalam dunia-dunia yang bertempatkan pengajian tinggi sekarang nie, yang melibatkan cinta dan ilmu.macam mana pun korang mesti tau istilah bercouplekan?bohong lah tidak tahu.dalam cinta dan ilmu terkait juga persoalan budaya COUPLE.itu la,apa kata diorang peransang semangat konon-kononye bila nak study nie...diorang tidak tahu lak effect-effect bila dah merana nanti?habis semua terabai,hancur BRO/BABE apa semua tak boley....

Bukan apa BRO/BABE,kadang-kadang apa yang dengar kat diorang niey couple kat tempat diorang belajar niey katanye dah jadi satu kemestian,Malah yang tiada pasangan akan digelar 'SURAT KHABAR LAMA'pelikkan?patutnye lu orang dah duduk kat tempat belajar yang bagus ingat pikiran korang pun berfikir pun bagus....rupa-rupanya pendek akal jugak,senang kata bodoh!hahahahha.terkene korang.wei,lu orang tau ke bercouple kat kampus korang boleh berkekalan hingga ke jinjang pelamin?kalau tau bagus la...aku nak gak tau macam mana?yang boleh pun segelintir rasenyer,boleh dikira kot...

Jangan la gedik2 sangat wei,emak bapak korang support hantar korang suruh belajar bukan couple,mase depan la wei..jangan buat diorang bimbang kat korang.kebimbangan yang akan menimpa diorang xpenah korang pikir kadang-kadangkan?korang mengedik sana mengedik sini korang tak fikir yang akan mencetuskan fenomena gejala-gejala sosial apa semua...korang tau sedap,best,seronok,tak boring....tu la korang tau..
Yang dengarnye boleh lagi nak berlumba-lumba macam dophin nak bercouple cari pasangan masing2,konon2nyer dah besar dah tiba berdikari sendiri,boleh buat keputusan sendiri konon,berdikari bertempat la wei.ingat2 la..lu orang tak fikir ke dulu mase nak belajar bersungguh-sunguh nak kejar itu ini semua,tapi bila dah capai macam ni plak?

Tidak dinafikan bila dah bercinta nanti mulalah terlajak sana,terlajak sini.itukan dah terjejas.Itu semuakan boleh terjejas dengan pembelajaran korang.nanti adalah dengar kena buanglah,kene tendang la sebabnye xdapat capai pointer masing2.baru korang tau dah terkena batang hidung sendiri...agak2 nak bercouple ke bercinta ke....tapi korang kene berfikir sikit xbanyak pun xpe,boleh ke korang bercinta tu nanti boleh nak mendorong korang belajar?aku tau la ada yang boleh.tapi yang aku dengar sekarang banyak yang buruk daripada baik.

cintakan buku korang tu fokus kan itu lagi baik..banyak baiknye kat situ..nanti bukan emak bapak korang je yang senang hati,korang pun senang!dah habis belajar tu korang nak bercinta ke apa ker lantak la korang.Yang utama tu kejar la apa yang perlu ditempat yang diperlukan.jangan la korang nak sia2kan.jangan sia2kan hidup sendiri oi,,,nanti dengar ada yang gantung diri la apa la semua..habis tercemar semua...ingat2 lah_SELAMAT BERAMAL-
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...